Inforonde MTC najaar 2019

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de MTC opnieuw enkele infomomenten om potentiële leden in te lichten over de voordelen van de termijnmarkten. 

Voor de leden van de Milk Trading Company (MTC) dekt DLV nu al meer dan 2 jaar een tevreden melkprijs en voederprijs af op de termijnmarkten. Hierdoor zijn de MTC-leden beter gewapend tegen prijsvolatiliteit en extreme prijzen in de fysieke markt. Daarnaast leent de termijnmarkt zich als bron van marktkennis, waardoor de MTC-leden slimmere keuzes kunnen maken bij aankoop van bijvoorbeeld voeder of vaarzen.

Sinds de opstart maakte de MTC iedere maand winst. De leden konden tot afgelopen 1 september liefst 1,67 EUR/100 L afgedekte melk bijschrijven op hun rekening. Het behaalde resultaat en de aangereikte marktkennis krijgen aandacht in binnen- en buitenland.

Vanaf oktober start DLV opnieuw met een informatieronde over de kans om aan prijsrisicobeheer te doen via de MTC. Geïnteresseerde melkveehouders kunnen zich inschrijven voor één van de aankomende infomomenten.  


ProvincieDatum en uurLocatie
West-VlaanderenDonderdag 31 oktoberDLV kantoor Ieper (Ter Waarde 48)
Oost-Vlaanderen & Vlaams BrabantDonderdag 14 novemberDLV kantoor Wetteren (Biezeweg 15a)
AntwerpenDonderdag 28 novemberDLV kantoor Turnhout (Everdongenlaan 15)
Limburg & WalloniëMaandag 2 december

DLV kantoor Beringen (Koolmijnlaan 201)

Inschrijven kan door je hier in te schrijven.

We starten steeds om 11u en sluiten af rond 14u30.


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten