Getroffen door de Afrikaanse varkenspest? Vraag een tijdelijke VLIF-waarborg aan voor 1 juni 2019

Voor bedrijven die getroffen werden door de Afrikaanse varkenspest en hierdoor kampen met liquiditeitstekorten, heeft het Departement Landbouw & Visserij via het VLIF een tijdelijke waarborgregeling uitgewerkt. Getroffen varkenshouders kunnen deze tijdelijke VLIF-waarborg aanvragen  t.e.m. 31 mei 2019.

Om recht te hebben op de waarborg moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet de omzet van je landbouwbedrijf voor minstens 50% voortkomen uit de varkenshouderij, je hebt reeds VLIF-dossiers lopen of je voldoet aan de algemene voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de steun, je kan aantonen dat je bedrijf negatieve gevolgen ondervindt door de crisis van de Afrikaanse varkenspest, enz.

Het gewaarborgde krediet slaat ofwel op het verhogen van de werkingsmiddelen voor de operationele kosten of op het herfinancieren van bestaande leningen. De waarborg is geldig voor drie jaar, de max. looptijd van de kredieten bedraagt zeven jaar.

Heb je vragen of wens je begeleiding bij je aanvraag? Contacteer een DLV-adviseur! Op de website van het Departement Landbouw en Visserij lees je alvast meer over de voorwaarden en inhoud van het overbruggingskrediet.DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten