Geef het volume van je aardappelvoorraad aan tegen 31 mei op belpotato.be

Belpotato.be, de brancheorganisatie voor de Belgische aardappelketen, roept op om zo snel mogelijk en tegen uiterlijk 31 mei 2020 het volume van je aardappelvoorraad aan te geven.

De aardappelsector is momenteel zwaar getroffen door het coronavirus. Om de huidige crisis zo goed mogelijk te kunnen beheersen, heeft Belpotato.be een online aangifteformulier ontwikkeld dat het mogelijk maakt om een zicht te krijgen op de resterende volumes aardappelen die in België aanwezig zijn.

Mogelijke steun?

Momenteel kan Belpotato.be niet beloven dat er steun zal komen voor de aardappelsector. De maatregelen die de lidstaten willen nemen, moeten immers in overeenstemming zijn met de Europese regels. Daarom is het in dit stadium voorbarig om eventuele steun aan te kondigen. De brancheorganisatie laat evenwel in een persbericht weten dat in het geval dat er steun of compensatie beschikbaar is, alleen de aangiftes van volumes die via Belpotato.be verliepen, in aanmerking zullen worden genomen. 

Welke actie moet je ondernemen?

Het is dus belangrijk om het formulier, dat je hier kan terugvinden, tegen 31 mei in te vullen.

Je moet er onder andere het ras, de geraamde stock en de totale opslagcapaciteit van de bewaarloods invoeren, alsook enkele foto’s.

Daarnaast moet er ook bijkomende informatie ingevuld worden met betrekking tot de aardappelen onder contract vs. de aardappelen bestemd voor de vrije markt.


De DLV-adviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij het invullen van dit formulier.


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten