Einde gasolieverwarming 50 ppm – mogelijke wijziging van jouw vergunning energieproducten

Sinds 1 april is er een belangrijke wijziging van kracht met betrekking tot het gebruik van stookolie (gasolie) voor stalverwarming. Voortaan mag alleen nog gasolie met een zwavelgehalte van maximum 10 ppm verkocht worden, hetgeen al verplicht was voor tractoren. Dit betekent dat het gebruik van gasolie met een zwavelgehalte van 50 ppm niet meer is toegestaan.

Wat betekent dit voor jou?

  • Bij het aanvragen van een vergunning energieproducten en elektriciteit (mazoutcontingent) is het niet langer nodig om 7906 Gasolie zwavelgehalte groter dan 50 mg/kg te gebruiken. Voortaan moet je altijd 7907 Gasolie zwavelgehalte kleiner dan 50 mg/kg gebruiken.

  • Mogelijk moeten bestaande vergunningen worden uitgebreid met 7907 Gasolie zwavelgehalte kleiner dan 50 mg/kg, zodat de accijnsvermindering op stookolieverwarming behouden kan blijven. In voorkomend geval kan gevraagd worden om het eerder opgegeven geschat verbruik aan te passen.

Zorg ervoor dat je tijdig actie onderneemt om aan deze nieuwe regelgeving te voldoen en om problemen met je accijnsvrijstelling te voorkomen. Voor verdere vragen of hulp bij de aanpassing van vergunningen, staan we uiteraard voor je klaar.


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten