De MTC sluit de inschrijvingen voor nieuwe leden wegens volzet

De Milk Trading Company heeft in een recordtempo de beschikbare nieuwe liters melk ingevuld. 111 nieuwe leden in België en Nederland hebben als eerste hun deelname bevestigd en hebben op die manier de beschikbare 46 miljoen af te dekken liters ingevuld.

Zo eindigt de inschrijvingscampagne dit jaar in een totale productie van alle 319 leden van 525 miljoen liter melk en een totaal af te dekken volume van 150 miljoen liter melk.

Meer en meer melkveehouders omarmen het principe van de MTC: demping van de prijsvolatiliteit en afdekken van een bovengemiddelde melkprijs door gebruikmaking van de zuiveltermijnmarkt.

De bestaande leden krijgen voor november 4ct/liter extra bovenop in fysieke melkprijs. Over gans 2020 is tot nu toe een gemiddelde surplus betaald aan de leden van 3,5ct/liter. Dit compenseert grotendeels de gemiddeld lage melkprijs van 2020.

Het voordeel van lidmaatschap van de MTC voor de melkveehouders is dat er niks wijzigt in de fysieke markt. Dit systeem staat volledig los van de fysieke levering van melk en de melkveehouder blijft dus vrij van keuze van zijn of haar melkerij.


Meer info over de MTC vind je hier. 

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten