Collega Ines genomineerd voor “Innovation Award for Women Farmers”

Afgelopen februari werden 5 landbouwsters uit verschillende Europese landen genomineerd voor de Innovation Award for Women Farmers door Copa Cogeca, de belangrijkste Europese landbouwkoepelorganisatie. Op de shortlist staat dit jaar ook een Vlaamse landbouwster: onze eigen collega Ines Theunis! Misschien ken je haar al, want met haar rundveebedrijf Fines was ze onlangs wekelijks te zien in Boerenjaar op Play 4.


Innovation Award for Women Farmers

De Innovation Award for Women Farmers werd in 2010 in het leven geroepen door Copa-Cogeca om de bijdrage van vrouwelijke ondernemers aan plattelandsontwikkeling, bosbouw en landbouw te benadrukken.

In deze 6de editie wil men focussen op hoe deze ondernemende boerinnen de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen stimuleren en actief hun rol opnemen bij het aanpakken van klimaatmaatregelen in de land- en bosbouw. 

Benieuwd wie de award zal winnen? De uitreikingsceremonie gaat online door op 10 maart. Bij interesse kan je hier inschrijven


Een boegbeeld voor de (jonge) vrouwelijke landbouwers in België

Ines drukte reeds haar stempel in de landbouwwereld en wil met haar verhaal en passie ook andere landbouwers inspireren om steeds innovatief te blijven ondernemen.

Met haar landbouwbedrijf Fines focust ze op een innovatieve, duurzame en kwalitatieve werking. Met deze waarden wil ze het beste uit haar bedrijf halen, zowel voor de dieren als de consumenten. Het welzijn van haar Witblauw runderen staat dan ook centraal.

Ines investeert steeds in nieuwe en innoverende technieken om zowel de algemene werking als het dierenwelzijn te optimaliseren. Dit uit zich o.a. in bronstdetectiesystemen, spinnen om kalvingen op de voet op te volgen, ventilatiesystemen enz. Daarnaast zet ze sterk in op korte keten met haar eigen vlees label.


Naast haar job als boerin, kan je Ines ook terugvinden in ons kantoor in Beringen waar ze werkt als adviseur. Dankzij haar eigen ervaring op de boerderij kan ze ook andere landbouwers verder helpen bij de ontwikkeling van hun landbouwbedrijf.


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten