Actualiteit

Nieuwe VLIF-wetgeving: wat zijn de steunmogelijkheden voor mijn bedrijf?

Het heeft even geduurd, maar ondertussen is de nieuwe VLIF-regelgeving (=Vlaams LandbouwInvesteringsFonds) voor de GLB-periode 2023-2027 bekend geraakt. Dit biedt voor heel wat land- en tuinbouwers interessante subsidiemogelijkheden. Er is heel wat gewijzigd ten opzichte van de vorige periode, dus het loont de moeite om dit eens opnieuw te bekijken. Zowel de toelatingsvoorwaarden, alsook de praktische kant en werkwijze zijn grondig veranderd. We sommen hieronder de belangrijkste zaken op.

Lees meer

Ontdek de laatste actualiteiten tijdens de opleidingsdagen in Ieper

De huidige regelgeving zorgt voor heel veel vragen bij iedereen die iets wil realiseren of reeds actief is op het platteland. Om een aantal zaken uit te klaren en de mogelijkheden voor verschillende groepen aan te kaarten, organiseren onze adviseurs verschillende seminaries gedurende twee opleidingsdagen. Deze gaan door op 7 en 8 juni in ons kantoorgebouw in Ieper. 

Deze seminaries kunnen gevolgd worden door landbouwers, particulieren en ondernemers. Maar evengoed door notarissen, vastgoedmakelaars, banken, enz. die vastlopen op de regelgeving bij het uitwerken van eigen of klantenprojecten. 


Lees meer

Oproep circulair water voor projecten die waterbeschikbaarheid verhogen

Vlaanderen kent steeds meer droogteperiodes. Daarom is het belangrijk om de watervraag en waterbeschikbaarheid goed op elkaar af te stemmen. De Vlaamse Milieumaatschappij ondersteunt bedrijven en organisaties die de waterbeschikbaarheid in Vlaanderen verhogen. Investeringsprojecten die focussen op minder waterverbruik en meer circulair watergebruik komen in aanmerking voor subsidies. Een facultatieve vooraanmelding kan tot en met vrijdag 16 juni 2023 - 12 uur. De definitieve indiening van het projectvoorstel kan tot en met woensdag 6 september 2023 - 12 uur.

Lees meer